zokafish

MIRMIR

Mırmır avcılığı

MIRMIR BALIĞI - (Lithognathus mormyrus)

Mırmır balığı, Türkiye'deki bütün denizlerde bulunan bir türdür. Kumluk bölgeleri seven Mırmır, dibi çamurlu alanları da av bölgesi olarak kullanır. Sosyal bir balıktır, zaman zaman kalabalık sürüler oluşturur. Solucanlar, yumuşakçalar, ve küçük kabuklularla beslenir. Mırmırlar, yaşamlarına erkek olarak başlarlar ve yaklaşık 3.5 yıl sonra cinsiyet değiştirerek dişi olurlar. Bu dönemde boyları 21-28 cm arasında olur.

MIRMIR BALIĞI - (Lithognathus mormyrus)
Maksimum boy: 55 cm
Maksimum ağırlık: 1 kg (Yaklaşık)
Amatör avcılık yasal sınırı: Yasal bir sınır yoktur ancak 21 cm altı mırmırların henüz üremedikleri göz önünde bulundurulmalıdır vicdani sınır belirlenirken.

Kaynak: wikipedia.org, www.fishbase.se, fishi-pedia.com

Mırmır Balığı Avcılığı

Mırmır, lezzetli beyaz eti ile ülkemizin sevilen deniz ürünlerindendir. Bu da onu avcıların hedefi haline getirir.

Mırmır Balığı Nerede ve Ne Zaman Avlanır?

Dibi kumluk, çakıllık bölgelerde mırmır avı verimli olur. Verimli av zamanı, sezona ve bölgeye göre değişiklik gösterir. Gece avları birçok bölgede verimli geçer, özellikle dolunay dönemlerinde.

Spin ve LRF ile Mırmır Avcılığı:

Son yıllarda moda olan kokulu silikon yemlerle verimli avlar yapılabilmektedir. Kullandığınız takıma ve suyun derinliğine uygun jigheadler ve hırsız iğnelerle hazırlanan silikon avcılığı, özellikle gençler arasında çok kullanılan bir av stili olmuştur.

Yemli Takımlarla Mırmır Avcılığı:

Klasik 3 ya da 4 iğneli dip takımları ile mırmır avlayabilirsiniz. Unutmamanız gereken şey, mırmırın nasıl beslendiğidir. Mırmır, dibi eşeleyerek yemlenen balıklardandır bu sebeple klasik dip takımı kullanıyorsanız, oltaları mümkün olduğunca zemine yatırmalısınız.

Gezer Kurşunlu Surf Takımlarla Mırmır Avcılığı:

Bir ya da 2 köstekli takımlar kullanabilirsiniz. Mırmır, dalganın kırıldığı yerden yani sahile 0 metreden 100 metre üzeri mesafelerde yakalanabilir. Bulunduğunuz bölgenin özelliklerine göre farklı uzaklıkları deneyerek balığı bulabilirsiniz.

Tekneden Mırmır Balığı Avcılığı:
Tekne avlarında genel olarak 3-4 iğneli dip takımları kullanılır. 4-7 numara arası iğneler tercih edilir.

Hangi Yemleri Kullanmalıyız?

Kıyı avlarında, mamun, sülünez ve çeşitli kurtlar tercih edilir. Tekne avlarında da aynı yemler kullanılırken teke de sıklıkla tercih edilen yemlerdendir.

Mırmır Balığı Avının Püf Noktaları:

LRF ve Light spin ile yapılan avlarda çeşitli kokulu yemler kullanılır. Uzun silikonlarda meradaki balık büyüklüğüne uygun hırsız iğneli takımlar tercih edilir. 1-2 gr jigheadler oldukça etkilidir. Carolina rig sistemi ile de etkili avlar yapılabilir. Yavaş aksiyonla kurtlar dipten sürüklenerek getirilir ve arada küçük zıplatmalar yapılır.

Ek Bilgiler:

  • Her balık avında olduğu gibi sürdürülebilir balıkçılık ilkelerine uymak önemlidir.

Umarım bu bilgiler, Mırmır balığı avında avında size yardımcı olur. Rastgele!

Bilgi Paylaştıkça Değerlenir
Görüş ve Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli
EMAIL: info@zokafish.com
Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Zokafish logo beyaz

    Zokafish web sitesi, Balık tutmaya olan merakın, sevginin öğrenme isteği ve değişik kaynakların araştırılması sonucu özellikle hobiye yeni başlayanlara faydalı olmak için ortaya çıkmıştır.
    Unutulmamalıdır ki bu site sadece bilgilendirme amaçlıdır, yasal ve sağlıkla ilgili konularda resmi makamlarla iletişime geçilmelidir.

    © 2025 Görsellerin ve yazıların izin almadan ve kaynak göstermeden kullanılması yasaktır