
LRF, “Hafif Kaya Balıkçılığı” anlamına gelen, Japonya’dan dünyaya yayılan ve son yıllarda Türkiye’de de popülerleşen bir balıkçılık tekniğidir. Bu teknikte, ultra hafif kamışlar, küçük makaralar, ince misinalar ve minik yapay yemler kullanılarak genellikle kıyıdan küçük balıklar hedeflenir. LRF’nin amacı, balık avını daha hassas ve keyifli hale getirmektir.
Kamış: LRF kamışları konusunda bitmek bilmeyen bir tartışma vardır balıkçılar arasında, kimileri LRF kamış atarı 5gr mı geçmemelidir der, diğer bir kesim 0 ile 15gr arası atarı olan her kamışı LRF olarak tanımlar, işin aslı LRF bir atar aralığı ile tanımlanan bir disiplin değildir LRF bir kamışları yapıları itibari ile farklılık gösterir, 15 hatta bazan 20 gr atara kadar çıkan LRF kamışlar bulmak mümkündür, kamış ucunun hassaslığı ve kamışın hafifliği bu disiplinde esas ayıt edici unsurdur. Kamışın ucu, en ufak dokunuşu bile hissedebilecek kadar hassas olmalıdır.
Makine: LRF makaraları, 1000 veya 2000 boyutunda, hafif ve pürüzsüz çalışan makinelerdir. Makinenin kalama sistemi hassas olmalı ve ince misinayı rahatça sarabilmelidir.
Umarım bu yazımız LRF konusunda size faydalı bir genel bakış sunmuştur.
Rastgele!
Zokafish web sitesi, Balık tutmaya olan merakın, sevginin öğrenme isteği ve değişik kaynakların araştırılması sonucu özellikle hobiye yeni başlayanlara faydalı olmak için ortaya çıkmıştır.
Unutulmamalıdır ki bu site sadece bilgilendirme amaçlıdır, yasal ve sağlıkla ilgili konularda resmi makamlarla iletişime geçilmelidir.